Flammepunkt­dialogene

Hundretusenvis av demonstranter samlet på Kairos Tahrir plass 8. februar 2011. Foto: AFP PHOTO / Mohammed Abed ©Scanpix

 

Unge i videregående skoler i Akershus og Oslo skal dette året jobbe med demokratiprosesser. Som deltager i Flammepunktdialogene vil deltagerne fordype seg i selvvalgte konflikter som skjer akkurat nå. I Egypt, Ukraina, Syria, Tyrkia, Hellas, eller ungdomsopprør i Paris, London og Rinkeby i Sverige.

Undervisningsperioden ender i en dialog der elevene spiller ut roller og meningssider i konflikten.

Du kan lese mer om dialogene her. 

Grunnlovsjubileet i år handler om å feire Norges kamp for demokrati og en grunnlov som verner om vår frihet, muligheter til arbeid og samfunnsinflytelse.  En kamp som mennesker over hele verden fortsatt må kjempe.

Opprøret på Tahrirplassen i Egypt tente håp over hele Midtøsten, men har til nå ikke innfridd kravene om samfunnsendringer og demokratisering. Vi vet ikke hvordan Syriakonflikten kommer til å ende, hvordan Tyrkia vil endre seg, eller hvordan Ukraina og Russland vil løse sine konflikter. Historien fortsetter, og prosjektet Flammepunkt gir elevene en anledning til å se fordype seg i samtiden med historien som bakteppe.

Som felles undervisningsmateriell får skolene tilgang til Flammepunkts kunnskapsarkiv der vi har samlet aktuelle artikler, rapporter, blogger, intervjuer, filmer, musikk, podcast m.m. om temaene i Flammepunkt.

 

 

Utdrag fra en av 24 lydinstallasjonene som inngår i bestillingsverket av Natasha Barrett til Flammepunktforestillingen 14. september på Eidsvoll

Verk: «Megaphone»

Original subject: Taksim Square, Istanbul, June 13th-15th 2013

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>