Multimedia­forestilling 14/9

Metrofon Produksjoner presenterer :

flammepunkt_logo (Urfremføring)

En multimediaforestilling om opprør, håp og brennende biler.

Natasha Barrett - komponist & Mette Kaaby - konsept

Opprøret inntar Eidsvoll

Feiringen av grunnlovsjubileet og det norske demokratiet nærmer seg slutten.

Bli med inn i sanselig lydteater for den dunkle skogen utenfor Eidsvollsbygningen søndag 14. septembre kl. 19.00. Til en multimediaforestilling om brennende biler, håp og politiske opprør de siste årene.  Verket er laget av den engelske komponisten Natasha Barrett og kunstnerisk konsept er ved Mette Kaaby. Det består av en lydhage med 22 høyttalere og visuelle installasjoner knyttet de norske demokratiske milepælene og en mektig høyttalerkomposisjon for en åpen plass og en brennende bil.

Flammepunkt bringer deg lyden av et Europa i økonomisk og sosial krise. Lyden av Midtøsten og totalitære regimer som rystes. Lyden av håp og kaos. Som bakteppe troner milepælene i det norske demokratiet og Andelva som flyter forbi.

Flammepunkt er et spill om politikk, makt, motmakt og brennende biler.  Musikk blandes med personlige fortellinger, politiske taler, intervjuer, symboler og det sanselige i et opprør.

Flammepunkt inngår i Grunnlovsjubileet Eidsvoll 2014 og Demokratifestivalen og er inspirert av politiske ungdomsopprør i London/Hackney, Rinkeby i Sverige og Paris i 2005, opprøret på Tahrirplassen i Egypt, Taksimplassen i Tyrkia, Maidanplassen i Ukraina og opptøyer i forbindelse med finanskrisen i Hellas.

 

Fra lydhagen på Eidsvoll.
Fra lydhagen på Eidsvoll.

edisvollmai_medium_remi (133 of 133)

 

 

Medvirkende

Sted og tidspunkt

I parken utenfor Eidsvollsbygningen - Eidsvoll Verk kl. 19.00-21.00. Gratis inngang.

Ta med kontanter til varm suppe og kle deg etter forholdene.

Fra kl. 18.00 varmer Stian Carstensen (trekkspill/snakketøy) og Jørn Simen Øverli (gitar/sang) opp publikum med sanger rundt opprørsbålet.

Transport til Eidsvoll Verk

Det går tog hver time fra Oslo S til Eidsvoll Verk stasjon. Rutetidene finner du hos nsb.no her:

Hva skjer tidligere på dagen?

Her finner du en oversikt.

Musikken

Musikken til Flammepunkt er elektroakustisk. Den består av 22 miniatyrkomposisjoner (i stereo) i en lydhage og en 16 minutter lang multi-kanal komposisjon kalt “Flammepunkt”.

Disse stykkene er inspirert av hvordan folk og makthavere agerer når det oppstår uenighet. Hva skjer når store deler av befolkningen støtter protester mot sin regjering? Hva skjer når befolkningen føler at de ikke blir hørt i sitt eget land? Hva skjedde under de seneste politiske revolusjonene og demokratikampene i Europa og i Midtøsten?

I Flammepunkt har komponisten Natasha Barrett forsøkt å se bort fra egne oppfatninger og sympatier til den ene eller andre siden. Å blande politikk og følelser blir for komplisert til å dekke årsaker og detaljer. I stedet har hun forsøkt, der det har vært mulig, å skape et balansert syn basert  på enkle fakta slik at lytterne selv kan være fri til å skape sine egne oppfatninger av konflikten.

Den 14. september ble musikken til Flammepunkt satt opp utendørs. De 22 miniatyrene ble avspilt i en lydhage og det 16 minutter lange “Flammepunkt” ble spilt utendørs over et stort utendørs lydanlegg. Komposisjonene  er imidlertid laget for å kunne bli spilt i flere settinger: radio, internet, eller som avspilling hjemme.

Under kan du lytte og lese om de 22 Flammepunkt miniatyrene og den store Flammepunkt-komposisjonen.

Komponisten Natasha sjekker en høyttaler i lydparken.
Komponisten Natasha sjekker en høyttaler i lydparken.

Lydhage

 

The Power of Mass Movement
Cry
Norwegian Nature
Sides
Social Media
Lullaby
Protesters and the government: Peace and violence
The voice of power
No Protection
Democracy?
I'm not scared
Responsibility, guilt, blame

Flammepunkt

Flammepunkt for hovedscene - brennende bil - electronic

 

 

Bilder

grunnlovsjubileetakershus_smallmetrofon_logo